Våre brygg
I våre samarbeidsbrygg ønsker vi å bygge broer med andre Oslo-bryggerier, samt leke med å lage kreative og smaksrike øl. Denne collaben med St. Hallvard Bryggeri er en scotch ale, en maltdreven øl med historiske røtter til Skottland på 17- og 1800-tallet. Et øl med medium til høy fylde, ofte med innslag av røykmalt. I…
Les viderePå 1880-tallet dro brødrene Ringnes på dannelsesreise til Tyskland og ble inspirert til hvordan utvikle bryggeriet. Fra så tidlig som 1885 finnes det kilder på at det ble diskutert å satse på pils, da denne stilen var svært populær i Tyskland og Bøhmen. I Dr. Sopps memoarer skriver han om den tiden og hvordan han…
Les videreSiden 1876 har Ringnes hatt de samme lokalene på Grünerløkka. I vårt nye bryggeri ønsker vi å gi et nikk til historien ved å brygge det som en gang var den mest populære ølstilen: Bayer. Mye har forandret seg siden Ringnes hadde produksjon i lokalene vårt nye brygghus ligger. Grünerløkka har forandret seg fra å…
Les videreRingnes-brødrene var svært glade i friluftsliv og levde med et motto som de kalte Richesse obligé dvs, «Rikdom forplikter». En av de mange samfunnsnyttige tingene de gjorde var å oppfylle drømmen om å kunne gjøre marka mer tilgjengelig for folk flest, ved å være med på å opprette Kollen-banen. Ringnes Bryggeri har for det meste…
Les videreSiden starten i 1999 har Ringnes og ØYA hatt et godt samarbeid om å leske strupene til glade festivaldeltagere. I anledning ØYAs 20-års jubileum har Ringnes Brygghus i samarbeid med ØYA-festivalen brygget et eget jubileumsbrygg. Gjennom en latterfylt og flott dag ble bryggidéen til. Utallige ølstiler ble smakt på, og alle mulige spennende idéer ble…
Les videreI Festsalen henger det et maleri av Erik Werenskiold fra 1893. Maleriet heter Humleprøven og viser brødrene Ringnes som inspiserer et parti med humle. I våre dager er det en evig konkurranse om å finne nye spennende humler til stadig kraftigere og kraftigere humlet øl. I dette ølet ønsker vi å vise frem egenskapene og…
Les videreMellom Thorvald Meyersgate og Toftes gate, på oversiden av Ringnes Bryggeri, går det en liten koselig gate som heter Biermannsgate. I denne gaten ligger gamle Villa Biermann hvor bryggerimester Amund Ringnes bodde med sin familie. (Kone Laurea og deres 6 barn) Den tiden Amund ikke brukte i bryggeriet antar vi at han brukte i hagen…
Les videreDr. Sopp var en sentral person i fremveksten av Ringnes bryggeri på slutten av 1800 tallet. Han viet sitt liv til forskning på sopp og er mannen bak mye av den første gjærforskningen i Norge. Blant annet var han sentral i rendyrkingen av gjær for Ringnes og andre bryggerier i Norge. Etter sin tur til verdensutstillingen…
Les videreFør elektrisiteten gjorde sitt inntog var natur-is viktig for bryggeriene. Øl som skulle modnes og lagres ble kjølt med store mengder is. Det ble anlagt kunstige kulper i marka-området rundt Oslo, for å få nok is. Det fantes til og med egne eksportører av is. Ringnes fikk enerett til utvinning av natur-is fra Svartkulp. Om…
Les videreI Festsalen henger det et maleri av Erik Werenskiold fra 1893. Maleriet heter Humleprøven og viser brødrene Ringnes som inspiserer et parti med humle. I våre dager er det en evig konkurranse om å finne nye spennende humler til stadig kraftigere og kraftigere humlet øl. I dette ølet ønsker vi å vise frem egenskapene og…
Les videre