Fabian Ringnesekspressen

Fabian

I våre samarbeidsbrygg ønsker vi å bygge broer med andre Oslo-bryggerier, samt leke med å lage kreative og smaksrike øl. Denne collaben med St. Hallvard Bryggeri er en scotch ale, en maltdreven øl med historiske røtter til Skottland på 17- og 1800-tallet. Et øl med medium til høy fylde, ofte med innslag av røykmalt. I vår utgave har vi ikke brukt røykmalt, men har tilsatt eikechips for å få vaniljenoter som balanserer bra med karamellnotene og alkoholen i ølet.

FABIAN: Fabian var Ringnes’ velkjente motorsyklist på «Expressen», Trygve Myrvang, fortelles det med krav på pålitelighet at han ble ansatt fordi han var så pen. I annonsen søkte man nemlig etter en mann med «fordelaktig utseende». Men han viste snart at han hadde andre egenskaper også, han var en flott representant for den nye motoriserte ungdomsgenerasjonen. Trygve Myrvang alias Fabian i full fart på Expressen, en fortung Harley-Davidson med tønne ble et kjent trekk i bybildet. Han kjørte som en levende reklame for Ringnes, i allslags vær, men i samme utstyr: en skinnvest. Den kunne ikke hindre at han ble våt til skinnet både vår og høst. Fra 1930 var han et trofast og kjent innslag i bybildet, og kanskje til ekstra glede for fine fruer på Frogner som kunne få sitt bokøl tilkjørt….

Om Ringnes Brygghus

Ringnes Brygghus skal være et sted hvor du, uavhengig av kunnskapsnivå, kan lære mer om ølkultur, bryggtradisjoner og varianter av øl. Vi har tatt som mål å skape Oslos hyggeligste møteplass for alle som er glade i eller nysgjerrige på godt øl. Her vil det bli servert både nyutviklede øl fra vårt nye mikrobryggeri og klassiske Ringnes-varianter.