Øya´99

ØYA´99

Siden starten i 1999 har Ringnes og ØYA hatt et godt samarbeid om å leske strupene til glade festivaldeltagere. I anledning ØYAs 20-års jubileum har Ringnes Brygghus i samarbeid med ØYA-festivalen brygget et eget jubileumsbrygg. Gjennom en latterfylt og flott dag ble bryggidéen til. Utallige ølstiler ble smakt på, og alle mulige spennende idéer ble lagt på bordet. Til slutt ble det bestemt at ølet måtte være leskende, lyst og fruktig. I ekte ØYA-stil, med norske råvarer.

Malten ble kjøpt av Bonsak Malteri i Trøndelag og er av den beste, lyse sorten. Økologisk humle ble brukt i rikelige mengder, både som tørrhumle og i brygget. For å krone verket ble det brukt Ringnes Brygghus’ egne unike kveikgjær. Kveiken kom på bryggmesterens hender mange år tidligere, fra en hyggelig bonde i Hornindal. Kveikgjæra har blitt rendyrket hos våre gode venner ved Carlsberg Forskningslaboratorium, som ble helt satt ut av de fantastiske egenskapene og smakene til gjæra.

Ølet er lyst, ekstremt fruktig med tropiske smaker fra både humlen og gjæra, og meget lettdrikkelig – som stemningen på ØYA-festivalen har vært gjennom 20 år.

Om Ringnes Brygghus

Ringnes Brygghus skal være et sted hvor du, uavhengig av kunnskapsnivå, kan lære mer om ølkultur, bryggtradisjoner og varianter av øl. Vi har tatt som mål å skape Oslos hyggeligste møteplass for alle som er glade i eller nysgjerrige på godt øl. Her vil det bli servert både nyutviklede øl fra vårt nye mikrobryggeri og klassiske Ringnes-varianter.