SMØRBRØDMENY

Vi på Ringnes Brygghus mener at smørbrød er den perfekte kombinasjonen til øl. I vårt kjøkken fokuserer vi på sesongens råvarer og nye og spennende smaksopplevelser. Nyt våre smørbrød alene, eller sammen med et av våre smaksbrett. Med hjelp av våre øl-verter vil vi at du selv skal kunne finne din favoritt-kombinasjon av øl med mat.

SMØRBRØD PÅ PLANKE

FULL PLANKE

345,-

Seks halve smørbrød av kokkens favoritter.// Six half sandwiches of the chef’s favorites.

(Full planke med syv øl tilpasset dine smørbrød kr 659,-)

HALV PLANKE

175,-

Tre halve smørbrød av kokkens favoritter. // Three half sandwiches of the chef’s favorites.

(Halv planke med fire øl tilpasset dine smørbrød kr 370,-)

SMØRBRØD

PANERT RØDSPETTE

110,-

Smørbrød med panert rødspette med hjemmelaget remulade og sitron. Serveres på surdeigsbrød. // Pan fried plaice with homemade tartar sauce and lemon. Served on sourdough bread.
(H, SI, C, E, S, SP, F)

 

ROASTBEEF

110,-

Roastbeef med potetsalat og gressløk. Serveres på surdeigsbrød. // Roastbeef with potato salad and chives. Served on sourdough bread. (H, M, E, SP, S)

 

EGGESALAT

95,-

Smørbrød med eggesalat vendt i majones og cayennepepper med syltede gulrøtter og lilla gulrotspulver. Serveres på surdeigsbrød. // Egg salad tossed in mayonnaise and cayenne with pickled carrots and carrot powder. Served on sourdough bread. (H, M, S, E)

 

STORFETARTAR

120,-

Storfetartar av mørbradfilet rørt med hjemmelaget sennep, lagt mellom lett ristet surdeigsmedaljonger med estragonmajones og gravet eggeplomme i estragon. // Beef tartar, in housemade mustard with sourdough bread, terragon mayo and cured egg yolk. (H, SP, S, E)

 

REINSDYRFILET

130,-

Smørbrød med reinsdyrfilet og rødbetskum på oksekraft og surølsyltede gulbeter. Serveres på rugbrød. Reindeer fillet with beetroot foam and sourbeer pickled beets. Served on danish rye bread. (H, R, M)

 

GAMMELDAGS DANSK KARTOFFELMAD

100,-

Smørbrød med kokte poteter med hjemmelaget majones, karse og gressløk. Serveres på rugbrød. //Potatoes served with mayonnaise, cress and chives. Served on rye bread. ( H, R, E, SP, S, C)

 

STEKT KYLLINGBRYST

100,-

Smørbrød med stekt kyllingbryst med majones på brunet smør, syltet agurksalat og fritert persille. Serveres på rugbrød. // Panfired chicken with mayonnaise, pickled cucumber and fried parsley. Served on rye bread. (H, E, C, S, SP, R)

 

VARMRØKT BROSME

100,-

Smørbrød med varmrøkt brosme og salat av grønnkål vendt i kulturmelk-dressing. Serveres på rugbrød. // Hot smoked tusk with kale salad tossed in kefir. Served on danish rye bread. (F, M, H, N, R)

 

VARME TOAST

VEGETAR-TOAST

100,-

Syltet rødløk, blåmuggost og pasta på pepperrot og kikerter. // Pickled onion, bluecheese, horseraddish and chickpea paste. (H, M, SP)

 

KLASSIKEREN

100,-

Ringnes Brygghus sin versjon av ost- og skinketoast. Stavangerskinke, smeltet norsk geitost og karamellisert løkpure. //  Toast with Stavanger ham, melted goats cheese and onion puré. (M, H) 

 

SØTT & SNACKS

BELGISK ØLVAFFEL

100,-

Ølvaffel med hvit sjokoladekrem. // Belgian beer waffle serve with white chocolate cream. (H, M, E)

 

Allergener:

Skalldyr: SD / Hvete: H / Melk: M / Rugmel: R / Sulfitt: S / Fisk: F / Sennep: SP / Sesamfrø: SE / Egg: E /Sitrus: C / Selleri: SI / Nøtter: N / Hasselnøtter: HS

OSTEPLANKE

110,-

Osteplanke med tre forskjellige norske oster, knekkebrød og kompott. // Cheese platter. Three norwegian cheeses, served with crisp bread and house made compote. (M, H, R)

 

Bord med smørbrød
Bord med smørbrød med krepsehaler, eggesalat og svineballotine

 

Toast med svinenakke
Toast med svinenakke

Full planke med Smørbrød
Full planke. Seks halve smørbrød på en planke med sesongens pålegg. Kokkens valg.