SMØRBRØDMENY

Vi i Ringes Brygghus mener at smørbrød er den perfekte kombinasjonen til øl. I vårt kjøkken fokuserer vi på sesongens råvarer og nye og spennende smaksopplevelser. Nyt våre smørbrød alene, eller sammen med et av våre smaksbrett. Med hjelp av våre øl-verter vil vi at du selv skal kunne finne din favoritt-kombinasjon av øl med mat.

Varme toast serverer vi fra kl 12.00 til 22.00.
Smørbrød serverer vi fra kl 16.00 til 22.00.

SMØRBRØD PÅ PLANKE

HALV PLANKE

205,-

Tre halve smørbrød av kokkens favoritter. // Three half sandwiches of the chef’s favorites.

FULL PLANKE

406,-

Seks halve smørbrød av kokkens favoritter. // Six half sandwiches of the chef’s favorites.

SMØRBRØD

GRAVET TORSK

120,-

Vent i aske med baconsmør og ertechips. Serveres på surdeigsbrød.// Cured and blackened cod on sourdough bread with bacon butter and pea chips.(F, H, R)

TYNNSKÅRNE KARAMELLISERTE POTETER

110,-

Serveres på surdeigsbrød, med snø av pepperrot og gele av tyttebær og Berliner Weisse. // Thinly sliced caramelised and boiled potatoes served on sourdough bread with snow from horseradish and jelly og lingonberry and Berliner Weisse. (H, S)

SVINESTEK

120,-

Serveres på dansk rugbrød med syltet rødkål, karamellisert potet, tyttebær, brun saus og svor. // Roast pork with pickled red cabbage, caramelised potato, lingonberry, gravy and crackle. Served on danish rye bread. (M, S, H, R, N)

ANDEBRYST

130,-

Serveres på surdeigsbrød med ovnsbakte svisker, eplechips og ripsgele. // Duck breast with oven baked prunes, apple chips and red currant jelly. Served on sour dough bread. (S, H)

PINNEKJØTT

130,-

Serveres med sjy-gele og kålrotstappe. Rug- eller surdeigsbrød på siden. // Cured and steamed ribs of lamb with broth-jelly and swede stew. Served with rye- or sourdough bread on the side. (M, H, N, E)

AKEVITTMARINERT KRYDDERSILD

110,-

Serveres med øl- skum og cudite av glasert perleløk. // Spiced herring, marinated in aquavit, with beer- foam and cudite of glazed pearl onion. (G, M, E, H, R)

RAKFISK TARTAR

120,-

Tartar av rakfisk, vent i sennep og urter med pisket rømme og rødløk. Serveres på flatbrød og rugbrødcrips. // Salted and fermented fish tartar in mustard and herbs with whipped sour cream and red onions. Served with flatbread and rye bread crisp. (SP, M, SE, N, G, H, R)

SVENSKE KJØTTBOLLER

120,-

Serveres på dansk rugbrød med majones av rødbeter, grønnkål og grønnkålchips. // Swedish meatballs with mayonnaise of beets, green cabbage and green cabbage chips. (SP, M, N, G, H, R)

VARME TOAST

KLASSIKEREN

100,-

Ringnes Brygghus sin versjon av ost- og skinketoast. Stavangerskinke, smeltet norsk geitost og karamellisert løkpure. // Our classic cheese and ham toast. Stavanger ham, melted Norwegian goatcheese and caramelized onionpure. (M, H) 

GOD JULETOAST

110,-

Sviskekompott med hasselnøtter og valnøtter og røkt ost. // Prune compote with hazelnuts and walnuts and smoked cheese. (N, H, M, HS) 

FUGLETOAST

110,-,-

Sprengt and med appelsinkompott og blåmuggost. // Pulled duck with orange compote and blue cheese. (M, H) 

SØTT & SNACKS

Tre oster med julekompott og ølknekkebrød

110,-

Cheese platter with a selection of Norwegian cheeses. Served with christmas compote and crisp bread made with beer. (M, G, N, SE) 

Karamell- og sjokoladepudding

110,-

med kjerne av surøl, servert med søt rugsbrødcrumble. // Caramel and chocolate pudding with kernel of sour beer served with sweet bread crumble (N, G, M)

Ris á la mande med kirsebærsaus

110,-

(Dansk versjon av riskrem) // Ris á la mande with cherry sauce. (Danish version of “rice cream”). (L, M)

Full planke med Smørbrød
Full planke. Seks halve smørbrød på en planke med sesongens pålegg. Kokkens valg.