SMØRBRØDMENY

Vi på Ringnes Brygghus mener at smørbrød er den perfekte kombinasjonen til øl. I vårt kjøkken fokuserer vi på sesongens råvarer og nye og spennende smaksopplevelser. Nyt våre smørbrød alene, eller sammen med et av våre smaksbrett. Med hjelp av våre øl-verter vil vi at du selv skal kunne finne din favoritt-kombinasjon av øl med mat.

SMØRBRØD PÅ PLANKE

HALV PLANKE

175,-

Tre halve smørbrød av kokkens favoritter. // Three half sandwiches of the chef’s favorites.

(Halv planke med fire øl tilpasset dine smørbrød kr 370,-)

FULL PLANKE

345,-

Seks halve smørbrød av kokkens favoritter.// Six half sandwiches of the chef’s favorites.

(Full planke med syv øl tilpasset dine smørbrød kr 659,-)

SMØRBRØD

SVINEBALLOTINE

100,-

Smørbrød med svineballotine og ølsaus, ovnsbakt spisskål og fritert hvitløk. Serveres på rugbrød. // Pork ballotine with beer sauce, oven baked cabbage and deep fried garlic. Served on dansih rye bread (H, R, M, S, C)

 

VARMRØKT BROSME

100,-

Smørbrød med varmrøkt brosme og salat av grønnkål vendt i kulturmelk-dressing. Serveres på rugbrød. // Hot smoked tusk with kale salad tossed in kefir. Served on danish rye bread. (F, M, H, N, R)

 

SJØKREPS

130,-

Smørbrød med sjøkreps og glasert rosettkål, rosettkålblader og sesamdressing på skaldyrskraft. Serveres på surdeigsbrød. // Norwegian lobster with glazed flowersprout leaves and sesame sauce. Served on sourdough bread. (H, SK, M, SE)

 

CONFITERT SELLERIROT

95,-

Smørbrød med Confitert sellerirot og ølposjerte sellerikuler, coulis og julienne av stangselleri. Serveres på rugbrød. // Celeriac confit, beer poached celery balls, celery coulis and celery julienne. (H, R, SI, C, M, N)

 

EGGESALAT

95,-

Smørbrød med eggesalat vendt i majones og cayennepepper med syltede gulrøtter og lilla gulrotspulver. Serveres på surdeigsbrød. // Egg salad tossed in mayonnaise and cayenne with pickled carrots and carrot powder. Served on sourdough bread. (H, M, S, E)

 

STORFETARTAR

120,-

Storfetartar av mørbradfilet rørt med hjemmelaget sennep, lagt mellom lett ristet surdeigsmedaljonger med estragonmajones og gravet eggeplomme i estragon. // Beef tartar, in housemade mustard with sourdough bread, terragon mayo and cured egg yolk. (H, SP, S, E)

 

REINSDYRFILET

130,-

Smørbrød med reinsdyrfilet og rødbetskum på oksekraft og surølsyltede gulbeter. Serveres på rugbrød. Reindeer fillet with beetroot foam and sourbeer pickled beets. Served on danish rye bread. (H, R, M)

 

STEKT LAMMEBRISSEL

110,-

Stekt lammebrissel med byggryn laget på øl, knutekål-crudités og rugbrødssegl. // Lamb sweetbread with barley made with beer, turnip kale crudités and rye bread chips. (H, R, M)

 

VARME TOAST

KLASSIKEREN

100,-

Ringnes Brygghus sin versjon av ost- og skinketoast. Stavangerskinke, smeltet norsk geitost og karamellisert løkpure. //  Toast with Stavanger ham, melted goats cheese and onion puré. (M, H) 

 

TOAST MED SVINENAKKE

100,-

Toast med svinenakke, smeltet blåmuggost og hjemmelaget sennep. // Toast with Pork shoulder, meltet bluecheese and house made mustard. (H, M, SP)

 

VEGETAR-TOAST

100,-

Toast med glasert rosettkål, stekt rosettkål, timianmajones og smeltet gulost. // Toast with Glazed brussel sprouts, thyme mayonnaise and melted hard cheese. (H, M, S)

 

SØTT & SNACKS

OSTEPLANKE

110,-

Osteplanke med tre forskjellige norske oster, knekkebrød og kompott. // Cheese platter. Three norwegian cheeses, served with crisp bread and house made compote. (M, H, R)

 

ØLVAFFEL

100,-

Ølvaffel med brunost og kirsebærmarmelade. // Beer waffle with brown cheese and cherry marmalade. (H, M, E)

 

Allergener:

Skalldyr: SD / Hvete: H / Melk: M / Rugmel: R / Sulfitt: S / Fisk: F / Sennep: SP / Sesamfrø: SE / Egg: E /Sitrus: C / Selleri: SI / Nøtter: N / Hasselnøtter: HS

Bord med smørbrød
Bord med smørbrød med krepsehaler, eggesalat og svineballotine

 

Toast med svinenakke
Toast med svinenakke

Full planke med Smørbrød
Full planke. Seks halve smørbrød på en planke med sesongens pålegg. Kokkens valg.