
SVARTKULP
Før elektrisiteten gjorde sitt inntog var natur-is viktig for bryggeriene. Øl som skulle modnes og lagres ble kjølt med store mengder is. Det ble anlagt kunstige kulper i marka-området rundt Oslo, for å få nok is. Det fantes til og med egne eksportører av is. Ringnes fikk enerett til utvinning av natur-is fra Svartkulp. Om vinteren ble isen saget i store blokker før de ble fraktet ut av hester og brakt til bryggeriet. Isen ble lagt over trefat med øl, i store kjellere. Ringnes leverte også is til kunder som hadde egne is-skap for nedkjøling.
Om Ringnes Brygghus
Ringnes Brygghus skal være et sted hvor du, uavhengig av kunnskapsnivå, kan lære mer om ølkultur, bryggtradisjoner og varianter av øl. Vi har tatt som mål å skape Oslos hyggeligste møteplass for alle som er glade i eller nysgjerrige på godt øl. Her vil det bli servert både nyutviklede øl fra vårt nye mikrobryggeri og klassiske Ringnes-varianter.