Malttransport

TURBAYER

Siden 1876 har Ringnes hatt de samme lokalene på Grünerløkka. I vårt nye bryggeri ønsker vi å gi et nikk til historien ved å brygge det som en gang var den mest populære ølstilen: Bayer. Mye har forandret seg siden Ringnes hadde produksjon i lokalene vårt nye brygghus ligger. Grünerløkka har forandret seg fra å være gårdsområde, til å bli kalt «New York» (siden nye bygninger ble bygd i en voldsom fart), til å være et område med kun arbeiderboliger, til å bli dagens hipsterstrøk, men vi har alltid vært her. For å også gi et nikk til dagens Grünerløkka beboere har vi valgt å gjøre en uvanlig vri på bayeren: Bruke brød fra kantinen vår sammen med maltet. På slutten av bryggedagen blir en liten porsjon mask fra brygget spart og gitt tilbake til kantinen, som så igjen baker brød på det. Dette er vår måte å forhindre matsvinn og øke fokuset på gjenvinning. Ved å skape en slags evig sirkel.

Dessuten var Amund og Ellef Ringnes var veldig glade i friluftsliv, ikke bare for seg selv, men også som allmenn helsebringende aktivitet for allmuen. I deres ånd har vi kalt dette ølet en TurBayer. Noe du unner deg etter endt tur, eller kanskje ved bålet når du griller pølser på tur i skogen?

Om Ringnes Brygghus

Ringnes Brygghus skal være et sted hvor du, uavhengig av kunnskapsnivå, kan lære mer om ølkultur, bryggtradisjoner og varianter av øl. Vi har tatt som mål å skape Oslos hyggeligste møteplass for alle som er glade i eller nysgjerrige på godt øl. Her vil det bli servert både nyutviklede øl fra vårt nye mikrobryggeri og klassiske Ringnes-varianter.